Književnost

Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu

Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu
Foto: Srna | Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu

U Trebinju je danas položeno cvijeće na spomenike pjesniku Jovanu Dučiću i Petru Drugom Petroviću Njegošu u okviru manifestacije kulture "Dučićev dan", koja se tradicionalno održava u čast velikog srpskog pjesnika.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je položio cvijeće, istakao je da je ovo veliki dan kada se u Trebinju okupe pjesnici iz cijelog regiona, kao i ostali dani posvećeni velikom pjesniku Dučiću.

Ćurić je rekao novinarima da je važno da trebinjski učenici učestvuju u programu obilježavanja ovog dana, kako bi bili primjer i ostalima jer je bitno da mladi znaju koliki je Dučićev značaj, šta je ostavio Trebinju i svima ostalima.

Učenica četvrtog razreda trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" Marija Kundačina istakla je da su svi ponosni na Trebinje kao Dučićev grad jer je njegov doprinos ogroman i teško ga je opisati, navodeći da mnogo pažnje posvećuju Dučiću u školi, prenosi Srna.

Direktor trebinjske Muzičke škole Dušanka Babić podsjetila je da je Dučić veoma volio umjetnost, osim slikarstva i muziku, i dodala da se sada u trebinjskom Muzeju Hercegovine nalazi i koncertni klavir iz Dučićeve kancelarije iz ambasade u Pragu gdje je nekada službovao.

Maturanati trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić" i učenici Muzičke škole Trebinje su na Trgu pjesnika u Trebinju izveli i bogat kulturni program pod nazivom "Dučiću s ljubavlju".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije