Književnost

Poziv piscima iz regije da iskoriste mogućnost promocije svojih djela

Poziv piscima iz regije da iskoriste mogućnost promocije svojih djela
Foto: Srna | Poziv piscima iz regije da iskoriste mogućnost promocije svojih djela

PRIJEDOR - Na konkurs Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Prijedor za izbor i promociju djela zavičajnih pisaca, kojim je predviđen odabir šest djela koja će se promovisati u drugoj polovini godine, do sada je prijavljeno pet knjiga, izjavila je direktor ove javne ustanove Gordana Vila.

Ona je naglasila da je konkurs otvoren do 25. maja.

"Pozivam sve autore publikovanih djela koji su stanovnici ili su porijeklom iz regije koja obuhvata grad Prijedor i opštine Novi Grad, Kozarsku Dubicu, Kostajnicu, Oštru Luku i Krupu na Uni da se prijave i iskoriste mogućnost da njihovo stvaralaštvo bude promovisano u našoj ustanovi", rekla je Vila Srni.

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" Prijedor osnovala je lani programski savjet, stručno tijelo koje putem javnih konkursa bira autore čija će djela promovisati ova javna ustanova i koji brine i za izdavačku djelatnost.

"Na taj način grupa kompetentnih ljudi odlučuje o sadržajima koje promovišemo i izdajemo kako bi bili ispoštovani standardi i time smo donošenje odluka podigli na ozbiljniji nivo", dodala je Vila.

Ona je najavila da prijedorska biblioteka u okviru obilježavanja 16. maja, Dana grada, predstavlja zbirke poezije sugrađanina Slavena Trebovca pod nazivom "Pokajnici pred buđenje" i "Logika srca" u Gradskoj čitaonici sutra u 19.00 časova.

"Na Dan biblioteke - 24. maja biće održana promocija novog romana Jelene Bačić Alimpić `Kletva`, a dan kasnije Majski susreti pjesnika. Biće nagrađeni i najvredniji čitaoci i predstavljena izdavačka djelatnost biblioteke", dodala je Vila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije