Književnost

Predavanje o značaju retorike u savremenom svijetu

Predavanje o značaju retorike u savremenom svijetu
Foto: N.N. | Predavanje o značaju retorike u savremenom svijetu

BANJALUKA - Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja "Sofia" u junu organizuje predavanje na temu "Značaj retorike u savremenom svijetu", gdje će gost predavač biti Milica Ristić, asistent na Katedri za rimsko pravo i istoriju prava i države na Pravnom fakultetu u Banjaluci.

"U svakodnevnom životu, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu, potvrđuje se stara narodna poslovica koja kaže da 'lijepa riječ i gvozdena vrata otvara'. Ljudska potreba za komunikacijom i izražavanjem postoji od kada postoji i društvo, a u savremenom svijetu u kojem su sredstva komunikacije postala svima dostupna čini se da ta potreba nikada nije bila izraženija. Upravo se vještina lijepog govorenja često pokazuje kao ključna karika u izgradnji pozicije u porodici, poslovnom, kao i društvenom ambijentu", kazala je o ovoj temi Milica Ristić.

Vrijeme održavanja predavanja je 30. jun tekuće godine, u 19 časova, u banjalučkom ugostiteljskom objektu. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svako filozofsko veče je ograničen, te je obavezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku prilikom ulaska u objekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije