Književnost

Predstavljen Vlajkijev roman o vladavini žena

Predstavljen Vlajkijev roman o vladavini žena
Foto: Srna | Predstavljen Vlajkijev roman o vladavini žena

ČELINAC - U biblioteci u Čelincu predstavljen je roman Emila Vlajkija "Žena koja je vjerovala da je Marija Magdalena" - naučno-fantastična priča o tome kako bi svijet izgledao kada bi dominaciju muškaraca zamijenila prevlast žena.

Vlajki je sinoć na promociji napomenuo da su kroz istoriju muškarci izazivali i vodili sve ratove, te da vjeruje da ne bi bilo tolikog uništavanja čovječanstva kada bi vladale žene.

U ovoj knjizi Vlajki se bavi i mnogim etičkim pitanjima, polnim odnosima heteroseksualaca i homoseksualaca, usvajanjem djece od homoseksualnih parova, kao i genetskim inženjeringom.

Vlajki kaže da je ovom knjigom otvorio mnoga pitanja, ali da na njih nije odgovorio, te da će, najvjerovatnije, napisati i nastavak.

"Knjiga govori o odnosu muškaraca i žena uopšte i o pobuni žena, koje preuzimaju vlast, tjeraju muškarce iz politike", naveo je Vlajki.

Direktor čelinačke Narodne biblioteke "Ivo Andrić" Jelena Ivanković istakla je sinoć na promociji da je Vlajkijev roman čitljivo štivo, koje ima zanimljivu radnju.

Glavni lik romana je Tilda Koen koja vjeruje da je reinkarnacija Marije Magdalene i da je njen zadatak da nastavi misiju Isusa Hrista na zemlji.

Uz pomoć raznih međunarodnih faktora, Tilda osvaja vlast i počinje da gradi jednu vrstu matrijarhata u kojeme se ustanovljava 8. mart za muškarce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije