Književnost

Predstavljen drugi tom Enciklopedije RS

Predstavljen drugi tom Enciklopedije RS
Foto: N.N. | Predstavljen drugi tom Enciklopedije RS

BEOGRAD - Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANU RS) danas je na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstavila nekoliko novih izdanja, među kojima i drugi tom Enciklopedije Republike Srpske.

Predsjednik ANU RS akademik Rajko Kuzmanović rekao je da drugi tom Enciklopedije obuhvata slova V i G, koja imaju ponajviše odrednica. Istakao je da taj tom obuhvata oko 1.450 odrednica s oko 25 karata i oko 300 fotografija.

On je naglasio značaj objavljivanja drugog toma Enciklopedije Republike Srpske za nastavak predstavljanja kulture, istorije, tradicije i jezika Srpske, a koji je započet objavljivanjem prvog toma ove enciklopedije.

Kuzmanović je na promociji u sali "Borislav Pekić" naveo da će Enciklopedija RS ukupno imati šest tomova i da se već uveliko radi na trećem tomu.

Dodao je da se ekipa stručnjaka koja radi u ANU RS na Enciklopediji intenzivno zalaže da sada skoro svake godine izađe novi tom.

"Mislim da time znatno doprinosimo ugledu nauke Republike Srpske tako da ova enciklopedija postaje jedna vrsta priručnika o saznanju, istorijskom razvoju i kulturnoj baštini Republike Srpske", ocijenio je Kuzmanović. Naglasio je da se ne dozvoljava da u Enciklopediju bude uvršteno nešto što nije prethodno višestruko provjereno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije