Književnost

Predstavljena knjiga "Linije sjećanja"

Predstavljena knjiga "Linije sjećanja"
Foto: N.N. | Predstavljena knjiga "Linije sjećanja"

SREBRENICA - U okviru manifestacije "Septembarski dani knjige", koja je danas zvanično počela u Narodnoj biblioteci Srebrenica, predstavljena je zbirka pjesama "Linije sjećanja", autora Joke Ćetković Milošević.

Dijelove iz recenzije o ovoj knjizi pročitala je bibliotekar Violeta Radić, koja je rekla da zbirka sadrži ljubavne, zavičajne i pjesme sjećanja na djetinjstvo i mladost, koje je autorka provela u Srebrenici.

Prije recitovanja i čitanja stihova, Joka Ćetković Milošević je rekla da je veoma uzbuđena, jer dugo nije bila u gradu u kojem je odrasla i da sa posebnim emocijama doživljava ovo pjesničko predstavljanje.

Ona je istakla da njene pjesme, kao što naslov knjige govori, "izviru" iz sjećanja na vrijeme djetinjstva, mladosti, druženja i prvih zaljubljivanja.

Ona je pročitala po nekoliko ljubavnih, zavičajnih i pjesama čiji se sadržaj odnosi na snove i uspomene.

Ovo je druga zbirka poezije ove pjesnikinje.

Na ovoj promociji nekoliko svojih pjesama pročitala je i pjesnikinja Milojka Bošnjaković Živanović iz Bratunca.

Promocija je održana u okviru obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, 8. septembra, a tim povodom priređena je i izložba pod nazivom "Školstvo u Srebrenici".

U okviru ove manifestacije biće organizovana promocija romana "Tajna višegradske ćuprije" i zbirke pjesama "LJubav na papiru" Miladina Trišića iz Bratunca, apsolventa Filozofkog fakulteta na Palama i biće obilježen i Evropski dan jezika /26. septembar/, te sprovedena tradicionalna akcija poklanjanja knjiga ovoj ustanovi u kojoj čitaoci i svi zainteresovani mogu da daruju knjige.

U okviru tradicionalne akcije "Listom želja do željenih knjiga" čitaoci na listu papira napišu naslove knjiga i imena pisaca koje žele da nađu u ovoj biblioteci da bi ih zaposleni u ovoj ustanovi mogli nabaviti prilikom posjete najvećem regionalnom sajmu knjiga, krajem oktobra u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije