Književnost

Predstavljena knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo"

Predstavljena knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo"
Foto: Srna | Predstavljena knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo"

​U Domu kulture Višegrad predstavljena je knjiga "Milad Obrenović i njegovo književno stvaralaštvo", autora Rada Vučićevića.

Vučićević je na sinoćnjoj promociji istakao da je Obrenović jedan od najnagrađenijih pjesnika na našim prostorima i da je dao veliki doprinos savremenoj srpskoj književnosti.

Književnik Milad Obrenović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je veliki književnik Vučićević napisao briljantnu studiju o njegovom radu.

"Vučićević me najbolje poznaje, i kao čovjeka i pisca, jer je napisao recenzije za više od 20 mojih knjiga", rekao je Obrenović.

Tokom promocije, bibliotekaru Stojki Mijatović uručena je nagrada "Hatišerif knjaza Miloša" za nacionalni doprinos u bibliotekarskim naukama, organizaciji kulturnih manifestacija i decenijskom promovisanju srpske pisane riječi.

"Dugo godina sam radila u bibliotekarstvu i zaslužna sam za razvoj bibliotečke informacione djelatnosti u Republici Srpskoj. Svojim radom i pregalaštvom omogućila sam mnogim bibliotekama i bibliotekarima da se usavršavaju u svojoj struci organizujući mnoge seminare na kojima su učestvovali eminentni stručnjaci", rekla je Mijatovićeva.

Na promociji knjige govorili su pjesnici Rada Novaković i Slavko Heleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije