Književnost

Predstavljena knjiga "Trag u vremenu"

Predstavljena knjiga "Trag u vremenu"
Foto: Srna | Predstavljena knjiga "Trag u vremenu"

ZVORNIK - U Zvorniku je večeras promovisana knjiga Slavoljuba Tomaševića "Trag u vremenu" - zbirka istinitih pripovjedaka koja je dokumentarnog karaktera.

"Knjiga se zasniva na istinitim događajima i stvarnim ličnostima koje su na neki način obilježile trag u vremenu u kojem su živjeli", rekao je Srni Tomašević, koji radi i živi u Zvorniku.

On je naveo da je na knjizi radio oko tri godine, te da se dijelom knjige provlači i patriotska linija u vezi sa Odbrambeno-otadžbinskim ratom.

Recenzent Nevena Milosavljević napisala je da se od svih ispričanih priča u knjigama najviše pamte one istinite, one koje ostavljaju utisak u vječnosti, a takva je upravo zbirka priča Slavoljuba Tomaševića "Trag u vremenu".

Izdavač knjige je Izdavačka kuća "As oglas" iz Zvornika čiji direktor Dejan Spasojević smatra da autor kao hroničar vremena u ovoj zbirci svjedoči o događajima i ličnostima i čuva ih od zaborava jer "riječi lete, a zapisano ostaje".

Autor je rođen u selu Dub kod Bajine Bašte i do sada je objavio još dvije knjige - "Povratak Kadinjači" i "Žubor Drine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije