Književnost

Predstavljena poezija Čarsla Simića

Predstavljena poezija Čarsla Simića
Foto: N.N. | Predstavljena poezija Čarsla Simića
Srna

BANJALUKA - Promocijom knjige poezije prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "Evropski atlas lirike", američkog pjesnika srpskog porijekla Čarlsa Simića "Tetovirani grad", u Banjaluci je danas otvoreno 6. izdanje Međunarodnih banjalučkih večeri poezije, čiji je cilj promocija pisane riječi te druženje pisaca i čitalaca.

Urednik Izdavačke kuće "Kuća poezije" iz Banjaluke Zdravko Kecman, koji je i organizator, rekao je da će manifestacija trajati do novembra, kada će ova izdavačka kuća dodijeliti nagradu "Evropski atlas lirike" za ovu godinu.

"Simić je trebalo da dođe u martu, ali su ga zdravstveni problemi u tome spriječili. Danas smo predstavili ovu zbirku tako što smo čitali njegovu poeziju, a to su učinili mladi ljudi, učenici, koji su budućnost poezije i koji su se družili i s ovom knjigom", rekao je Kecman novinarima nakon promocije u Kulturnom centru Banski dvor.

Kecman je najavio da će narednih dana književni karavan "Kuće poezije" krenuti u gradove širom Republike Srpske - Ribnik, Kneževo, Jezero, Srebrenicu, Prijedor, Kostajnicu i druge, gdje će književnici promovisati svoje knjige i družiti se sa čitaocima.

"Na ovaj način knjiga treba da stigne tamo gdje je pomalo zapostavljen čitalački prostor. To je decentralizacija kulture", naveo je Kecman. 

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije