Književnost

Predstavljena poezija Čarsla Simića

Predstavljena poezija Čarsla Simića
Foto: N.N. | Predstavljena poezija Čarsla Simića

BANJALUKA - Promocijom knjige poezije prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "Evropski atlas lirike", američkog pjesnika srpskog porijekla Čarlsa Simića "Tetovirani grad", u Banjaluci je danas otvoreno 6. izdanje Međunarodnih banjalučkih večeri poezije, čiji je cilj promocija pisane riječi te druženje pisaca i čitalaca.

Urednik Izdavačke kuće "Kuća poezije" iz Banjaluke Zdravko Kecman, koji je i organizator, rekao je da će manifestacija trajati do novembra, kada će ova izdavačka kuća dodijeliti nagradu "Evropski atlas lirike" za ovu godinu.

"Simić je trebalo da dođe u martu, ali su ga zdravstveni problemi u tome spriječili. Danas smo predstavili ovu zbirku tako što smo čitali njegovu poeziju, a to su učinili mladi ljudi, učenici, koji su budućnost poezije i koji su se družili i s ovom knjigom", rekao je Kecman novinarima nakon promocije u Kulturnom centru Banski dvor.

Kecman je najavio da će narednih dana književni karavan "Kuće poezije" krenuti u gradove širom Republike Srpske - Ribnik, Kneževo, Jezero, Srebrenicu, Prijedor, Kostajnicu i druge, gdje će književnici promovisati svoje knjige i družiti se sa čitaocima.

"Na ovaj način knjiga treba da stigne tamo gdje je pomalo zapostavljen čitalački prostor. To je decentralizacija kulture", naveo je Kecman. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije