Književnost

Predstavljeni časopisi "Milorad Ekmečić" i "Sretanja"

Predstavljeni časopisi "Milorad Ekmečić" i "Sretanja"
Foto: N.N. | Predstavljeni časopisi "Milorad Ekmečić" i "Sretanja"

Srpski istorijski časopis udruženja istoričara Republike Srpske "Milorad Ekmečić" i časopis za književnost, umjetnost i nauku "Sretanja" predstavljeni su danas na štandu Republike Srpske u okviru Beogradskog sajma knjiga.

Dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović rekao je na promociji da je Udruženje istoričara Republike Srpske osnovano 2016. godine radi unapređenja naučno-istraživačke djelatnosti u oblasti istorijske nauke na prostoru Srpske, kao i nastave istorije i stručnog usavršavanja nastavničkog kadra.

"U želji da trajno sačuvamo od zaborava grandiozno naučno djelo akademika Milorada Ekmečića, Udruženje je sa ponosom ponijelo upravo njegovo ime, a prvi broj časopisa je posvećen njemu", istakao je Mastilović.

Istoričar Boško Branković naveo je da tekstovi u Istorijskom časopisu pokrivaju period od srednjeg vijeka do savremene istorije i posljednjeg rata u BiH i izrazio nadu da će taj časopis u daljem djelovanju predstavljati istorijsku nauku Republike Srpske u najboljem svjetlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije