Književnost

Probuditi interesovanje za učenje jezika

Probuditi interesovanje za učenje jezika
Foto: Srđan Vojvodić | Probuditi interesovanje za učenje jezika

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka RS u Banjaluci danas brojnim aktivnostima obilježava Evropski dan jezika, s ciljem da kod publike svih uzrasta probude interesovanje za učenje jezika.

Koordinator Evropskog dana jezika Ljubica Milekić rekla je Srni da im je namjera da kod mladih razvijaju svijest o činjenici da više nije dovoljno znati jedan strani jezika, ali i o izraženoj potrebi za poznavanjem maternjeg jezika.

Ona je navela da su u okviru obilježavanja Evropskog dana jezika dodijeljene i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, koji su učestvovali na literarnim i likovnim konkursima.

Milekićeva je istakla značaj konkursa za srednjoškolce o temi "Na posebno te vodim mjesto - kuda poslije korone", čiji je cilj da kod mlađe populacije utiče na razvoj svijesti o prolaznosti neprilika i radovanju putovanjima.

"Osim toga, ideja je da se kroz istraživanje drugih kultura i jezika utiče na razvoj osjećaja pripadanja evropskoj i svetskoj zajednici", rekla je Milekićeva.

Ona je dodala da je, između ostalih aktivnosti, organizovana radionica za profesore stranih jezika "Nastava stranih jezika prema potrebama svakog učenika", kao i Sajam jezika, u okviru kojeg će škole stranih jezika, instituti i jezički centri na štandovima promovisati programe svog rada, ponudu kurseva i kulturne aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije