Književnost

Proglašenje dobitnika nagrade "Zlatna sova" u petak

Proglašenje dobitnika nagrade "Zlatna sova" u petak
Foto: N.N. | Proglašenje dobitnika nagrade "Zlatna sova" u petak

BANJALUKA - U prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Banjaluci 26. maja u 13 časova biće proglašeni dobitnici nagrade "Zlatna sova" za 2023. godinu, koju Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu tradicionalno dodjeljuje za najbolji neobjavljeni roman za odrasle.

Dobitnike nagrada na konferenciji za medije saopštiće predsjednik žirija prof. dr Sanja Macura, a ispred Zavoda novinarima će se obratiti direktor Bojan Đenić.

Na Konkurs za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" za 2023. godinu stiglo je 36 rukopisa, a žiri u sastavu prof. dr Sanja Macura, doc. dr Željka Pržulj i Radisav Milić uradio je više krugova selekcije, a u užem izboru nalazi se šest rukopisa.

"Književna nagrada izdavačke kuće JP Zavod za udžbenike i nastavna sredstva a. d. Istočno Novo Sarajevo obuhvata plaketu (povelju) za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana. Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana. Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana", saopšteno je iz Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, uz napomenu da se "Zlatna sova" dodjeljuje 11. put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije