Književnost

Promocija knjiga Beise Romanić: Poetsko-muzičko veče u Banskom dvoru

Promocija knjiga Beise Romanić: Poetsko-muzičko veče u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija knjiga Beise Romanić: Poetsko-muzičko veče u Banskom dvoru

BANJALUKA - Poetsko-muzičko veče "Most prijateljstva između Banjaluke i Novog Sada" kroz promociju knjiga "Život je kaleidoskop" i "Tamo iza duge" autorke Beise Romanić biće održano u Vijećnici Banskog dvora 25. septembra u 19 časova.

Kako najavljuju organizatori, Kulturni centar Banski dvor i grad Novi Sad, moderator večeri će biti  prof. dr Luka Kecman, a u muzičkom dijelu programa će učestvovati sopran Agote Vitkai Kučera i pijanistkinja Nina Martinović.

Beisa Romanić rođena je 8. avgusta 1946. godine u Banjaluci, gdje je završila Učiteljsku i Višu pedagošku školu, na grupi za ruski jezik i književnost, a dolaskom u Novi Sad nastavlja studije ruskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Radni vijek je ostvarila u obrazovanju, a posljednjih 15 godina radila je kao savjetnik za kulturu u Kulturno-prosvetnoj zajednici grada Novog Sada. Bila je član mnogobrojnih festivala, kongresa, komisija u zemlji i inostranstvu i još uvijek daje svoj doprinos u oblasti kulture. Piše poeziju i prozu od rane mladosti, a "Tamo iza duge" je njena druga objavljena knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije