Književnost

Promocija knjige "Kondorov slet" Ernesta Bučinskog u Banjaluci

Promocija knjige "Kondorov slet" Ernesta Bučinskog u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija knjige "Kondorov slet" Ernesta Bučinskog u Banjaluci

BANJALUKA - Promocija knjige "Kondorov slet" novinara, književnika i muzičara Ernesta Bučinskog biće održana 27. aprila banjalučkom klubu "Groove" sa početkom u 19.30, a kao specijalni gost će nastupati gitarista i kompozitor Duško Šobat.

Kako navodi autor ovog djela, iza stihozbirke "Kondorov slet" stoji izdavačka kuća "Besjeda" iz Banjaluke, a recenzenti su književnici i satiričari Miladin Berić i Dinko Osmančević.

"Knjiga je nastajala u proteklih dvadesetak godina i u njoj se nalazi 66 satiričnih pjesama koje govore o postojećem stanju u društvu, međuljudskim, muškoženskim, ženskoženskim i muškomuškim odnosima, i situacijama sa kojima se susrećemo gotovo svaki dan. Tu su i pjesme o nekim globalnim fenomenima, problemima i zavrzlamama. Radi se o manje-više angažovanoj poeziji, pa ko voli neka izvoli. U svakom slučaju mislim da je knjiga zanimljiva i da će u organizam čitalaca unijeti fino raspoloženje u toku konzumiranja iste", rekao je autor o knjizi.

"Kondorov slet" je treća knjiga Bučkinskog, a prije ovog izdanja objavio je zbirku aforizama "Žuta minuta" (2011) i zbirku poezije "Sarkofag od papira" (2021).  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije