Književnost

Promocija knjige "Tragom jedne familije" na Sokocu

Promocija knjige "Tragom jedne familije" na Sokocu
Foto: Pixabay | Promocija knjige "Tragom jedne familije" na Sokocu

Na Sokocu će sutra biti promovisana monografija "Tragom jedne familije" autora Velemira Vela Koprivice i Stanojke Koprivica Kovačević o etnografskim zapisima o glasinačko-romanijskom kraju.

"Ova reprezentativna ilustrovana monografija na 300 stranica u tvrdom povezu začeta je iz zapisa sećanja Velimira Koprivice. Stoga je okosnica knjige familija iz koje potiče, Koprivice na Glasincu i Romaniji, a sadržaj knjige razvija se u etnografskom i istoriografskom smeru, obuhvatajući najfinije etnografske detalje o običajima i životu stanovništva ovog područja, u istorijskom smislu, od polovine 19. veka do današnjih dana", navela Stanojka Koprivica Kovačević jedan od autora, u najavi za promociju.

Na promociji knjige govoriće etnolog Miroslav Niškanović, profesor književnosti Jelena Kovačević Barać, jedan od urednika Stanoje Jovanović i autor Stanojka Koprivica Kovačević.

Kovačevića je do sada objavila roman "Lisica u rukama", knjigu "Istorija sestrinstva u Srbiji", a najviše se iskazala u formi kratke priče.

Velemir Velo Koprivica, mještanin sela Bandin Odžak kod Sokoca, jedan od autora knjige, pribilježio je i otrgnuo iz zaborava ono što nije za zaboravljanje.

Promocija počinje u 17.00 časova u sali Visoke škole za uslužni biznis, u organizaciji Narodne biblioteke Sokolac i uz podršku Zavičajnog udruženja "Romanija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije