Književnost

Promocija knjige Vojina Trivunovića "Opkoljeno kolo" u NUB RS

Promocija knjige Vojina Trivunovića "Opkoljeno kolo" u NUB RS
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija knjige Vojina Trivunovića "Opkoljeno kolo" u NUB RS

BANJALUKA - Promocija knjige Vojina Trivunovića "Opkoljeno kolo" biće održana sutra, sa početkom u 19 časova, u Sali za promocije "Jablan" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS).

Knjiga je na 54. Međunarodnom festivalu" Smederevska pesnička jesen" osvojila jednu od najznačajnijih i najstarijih nagrada u Srbiji "Zlatnu strunu", a putem anonimnog konkursa na kojem je Trivunovićev rukopis pod šifrom pobijedio.

Kako je saopšteno iz NUB RS, na promociji učestvuju Neda Gavrić, Miloš Bojinović i autor, uz muzičku pratnju Mihajla Arbutine i Miloša Mikavice.

Vojin Trivunović rođen je 10. oktobra 1956. godine u Rudićima, kod Glamoča, a pored književnog, bavio se i novinarskim radom.

Prošle godine je povodom 45 godina od objavljivanja prve ozbiljne pjesme za odrasle u sarajevskom "Oslobođenju" i 35 godina od objavljivanja prve knjige izdao Komplet odabranih radova u četiri knjige (2020): "Čitači tragova" (pjesme), "Prilozi za kritiku političke ekonomije društva u tranziciji" (pjesme-ekonomija), "Bombe i upaljači" (aforizmi), "Vršaj" (pjesme).

Dobitnik je ugledne nagrade "Umovanje zdravog razuma" (2006) Književne zajednice "Vaso Pelagić" Banjaluka. Radovi su mu prevođeni na strane jezike i uvršteni su u nekoliko antologija poezije i aforizama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije