Književnost

Promocija monografije o Božidaru Vukoviću u NUB RS

Promocija monografije o Božidaru Vukoviću u NUB RS
Foto: Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske | Promocija monografije o Božidaru Vukoviću u NUB RS

BANJALUKA - Promocija knjige "Božidar Vuković između istorije i legende" autora Miroslava Lazića biće održana 12. aprila u 13 časova u Sali za promocije "Jablan" Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS).

Kako su saopštili iz NUB RS, o monografiji će govoriti autor, Mirjana Arežina, redovni profesor Univerziteta u Banjaluci, Vladan Trijić, arheograf savjetnik i načelnik Odeljenja za arheografiju Narodne biblioteke Srbije, Žarko Vojnović, bibliograf savjetnik i načelnik Odeljenja za bibliografiju Narodne biblioteke Srbije i Vanja Šmulja, dokumentalista savjetnik i koordinator Odjeljenja biblioteka cjelina i legata u NUB RS.

"Život i djelo Božidara Vukovića, osnivača najznačajnije srpske štamparije u Veneciji u prvoj polovini 16. vijeka, kulturnoj i naučnoj javnosti poznati su odavno. Slika formirana tokom 19. i u prvoj polovini 20. vijeka nije dovođena u pitanje sve do otkrića novih dokumenata i saznanja da je u Veneciji Božidar Vuković bio poznat pod pseudonimom Dionizio dela Vekija", naveli su iz NUB RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije