Književnost

Promocija romana "Poslije zabave" Steve Grabovca u NUB RS

Promocija romana "Poslije zabave" Steve Grabovca u NUB RS
Foto: Ustupljena fotografija | Promocija romana "Poslije zabave" Steve Grabovca u NUB RS

BANJALUKA - Promocija romana "Poslije zabave" književnika Steve Grabovca biće održana sutra sa početkom u 19 časova u Narodnoj i univerzitetskoj biliboteci Republike Srpske (NUB RS).

Kako je navedeno u saopštenju NUB RS, promocija će biti održana povodom priznanja koje je Grabovac dobio - NIN-ove nagrade za najbolji objavljeni roman u 2023. godini.

Grabovac je rođen u Slavonskom Brodu, a živi i radi u Banjaluci. Objavio je zbirku pjesama "Stanica nepostojećih vozova", a njegov prvi roman "Mulat albino komarac" (2019. godina) bio je u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

"I u ovom romanu ('Poslije zabave') čitalac će prepoznati sve ono što Stevu Grabovca čini jedinstvenim regionalnim piscem - jednostavni, a veliki lirizam, beskrajno srce, misaona širina da se svaka stvar osvijetli prije no što se osudi, nesposobnost da se čovjek zarobi u malodušnost i uskogrudost ratnih i postratnih narativa. Stevo Grabovac je još jednom uspio izgovoriti sve naše tuge, misaone ćorsokake, ljubavi i usamljenosti, s onakvom iskrenošću i nepretencioznošću, s onakvom lakoćom izraza koju je lakše negoli objasniti", navedeno je iz izdavačke kuće "Imprimatur" koja je objavila roman "Poslije zabave".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije