Književnost

Promocija romana Stefana Janjića večeras u Banskom dvoru

Promocija romana Stefana Janjića večeras u Banskom dvoru
Foto: Ilustracija | Promocija romana Stefana Janjića večeras u Banskom dvoru

BANJALUKA - Drugo izdanje romana "Ništa se nije desilo" Stefana Janjića, mladog književnika iz Novog Sada, koje je upravo objavljeno u izdanju banjalučkog "Imprimatura", biće predstavljeno večeras s početkom u 19 časova u Crvenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Roman je prvobitno objavila Matica srpska u okviru edicije "Prva knjiga" te je ovo izdanje rasprodato za manje od mjesec dana, iako je riječ o knjizi potpuno novog autora. Kako saopštava izdavač drugog izdanja, riječ je o policentričnoj, a maestralno uvezanoj priči o nivoima zločina u ratu, o odnosu dokumenta i fikcije u istoriji, o jednoj porodici koja preživljava lične i opšte tranzicije, o djetinjstvu devedesetih i mladosti u međuvremenu.

"Stefan Janjić zna zašto piše, zna kome piše i što je najvažnije - zna kako treba da piše. Njegov roman je drsko samouvjeren kako valjda samo prvenci umiju da budu i pomalo me čude, plaše i oduševljavaju njegov stil i njegova rečenica, koji me toliko podsjećaju na stil i rečenicu Aleksandra Tišme", zapisao je recenzent Goran Dakić. Pored Janjića i Dakića, na promociji romana pričaće i Boris Maksimović, izdavač, te Borislav Vukojević, asistent na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije