Književnost

Promocija zbirke pjesama tri autora u Banskom dvoru

Promocija zbirke pjesama tri autora u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Promocija zbirke pjesama tri autora u Banskom dvoru

BANJALUKA - Zbirka pjesama "Ljubav, samoća, tišina" autora Gorana Vukojevića, Miroslava Gojkovića i Steve Grabovca biće promovisana večeras u 19 časova u Vijećnici Banskog dvora. Sa autorima će razgovarati Tanja Stupar Trifunović. Besplatne pozivnice za promociju mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 12 do 18 časova. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Autori su odrasli i živjeli u Brodu i u jednom periodu njihovi životi su se susreli. Tako i knjiga "Ljubav, samoća, tišina" nije produkt saradnje, već prijateljstva. Ona nije toliko zbir istih poetika, čak možda ni istih promišljanja o svijetu, već više proizvod dijeljenja tih misli, poezije, riječi, pa i tišine.

"Teško je nepristrasno govoriti o knjizi koja izražava užas i nelagodu generacije kojoj pripadaš. Govoriti o vremenu o kojem je teško pisati ne zato što nije inspirativno, nego što je previše bolno vraćati se u djetinjstvo i mladost koji su bili obilježeni svim onim čime djetinjstvo i mladost ne bi trebalo da budu obilježeni: ratom, stradanjem, strahom, poslijeratnim haosom i neartikulisanim, potisnutim osjećanjima", rekla je Stupar Trifunovićeva o knjizi.

Promociju organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ" u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije