Književnost

Promovisan roman o ljubavi i nasilju nad ženama

Promovisan roman o ljubavi i nasilju nad ženama
Foto: Zlatan Čekić | Promovisan roman o ljubavi i nasilju nad ženama

SANSKI MOST - U sali Narodne biblioteke u Sanskom Mostu održana je promocija knjige "Iza rešetaka ljubavi" spisateljice Kadife Tahirović Murajčić iz Bihaća.

Iako je knjiga predstavljena kao ljubavni roman i njena osnovna nit i tema jeste ljubav, ona govori i o drugim pojavama u našem društvu kao što je zlostavljanje i nasilje nad ženama.

Naglasile su to i promotorica Erna Mušić, te organizatorica i moderatorica ovoga događaja Aida Begić, te su istakle da se u knjizi progovara o jako bitnoj i prisutnoj temi, društvenom problemu nasilja nad ženama.

Kako je poručeno, nasilje koje se dešava u našoj blizini ne smije biti tolerisano, niti opravdavano, već naprotiv, protiv bilo kojeg oblika nasilja, pa tako i nasilja nad ženama, svako od nas se mora boriti.

Autorica je naglasila da je roman "Iza rešetaka ljubavi", iako govori i o nasilju nad ženom i posljedicama tog nasilja, ipak protkan i lijepim temama, posebno onim ljubavnim. Kadifa Tahirović Murajčić je rođena  1973. godine u Bihaću. Autorica je sedam djela, od kojih su prve dvije bile poezija, a onda je uslijedilo pet romana: "Kad ljubav zakasni", "Nijemi krik", "Nevjesta iz polja lavande", "Proljeće njihove jeseni" i posljednji "Iza rešetaka ljubavi".

Ova mlada književnica je vremenom izgradila svoj stil pisanja koji su prepoznali ljubitelji pisane riječi, pa su joj dodijelili titulu kraljice ljubavnih romana. Dobitnica je više vrijednih nagrada i priznanja,  te se svrstava među najperspektivnije domaće književnike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije