Književnost

Promovisana knjiga "Bukvar za predškolce"

Promovisana knjiga "Bukvar za predškolce"
Foto: N.N. | Promovisana knjiga "Bukvar za predškolce"

KOTOR VAROŠ - Narodna biblioteka Kotor Varoš organizovala je promociju knjige „Bukvar za predškolce – Vuk nas uči slova“, a po motivima iz ove knjige izvedena je i lutkarska predstava.

Učenici – glumci, iz OŠ „Knez Ivo od Semberije“ zajedno sa autorkom knjige Draganom Lazić, predstavili su „Bukvar za predškolce – Vuk nas uči slova“, a izvodeći skečeve prikazali su detalje iz Vukovog života.

„Ovaj bukvar je namjenjen djeci predškolskog uzrasta i u njemu je predstavljen lik i djelo Vuka Stefanovića Kardžića od njegovog rođenja do njegovog stvaralačkog rada.Ideja je bila da se lik i djelo Vuka Karadžića djeci predstavi na njima prihvatljiv i zanimljiv način“, kazala je Dragana Lazić, autor knjige.

Ona je dodala da je svaka priča ilustrovana, napravljene su i grafomotoričke vježbe koje nisu klasične vježbe a vezane su za pravljenje predmeta koji su od djetinjstva okruživali Vuka.

Bojana Vasić, direktor Narodne biblioteke Kotor Varoš je kazala da je posjećenost bila odlična i da to pokazuje da je potrebno češće organizovati slične događaje prilagođene djeci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije