Književnost

Promovisana knjiga "Dajem sebi za pravo" Anđelke Milićević

Promovisana knjiga "Dajem sebi za pravo" Anđelke Milićević
Foto: Srna | Promovisana knjiga "Dajem sebi za pravo" Anđelke Milićević

Zbirka pjesama autorke Anđelke Milićević "Dajem sebi za pravo" promovisana je u Šamcu, a pjesnikinja je poručila da svi treba više da pomažu jedni drugima i da se vole jer samo ljubav i podrška omogućava napredak.

Recenzent Alek R. Peranović rekao je sinoć na promociji u Centru za kulturu da se pjesnikinja, koja se na književnoj pozornici pojavila u zrelim godinama, svojom poezijom ne robuje ustaljenim šemama forme, niti stilske i izražajne omeđenosti.

"Ona pjeva lako, unoseći u pjesme temu i motive koji život znače. Njena poezija nije ni vaspitačka ni dužebrižnička, jer život koji mi živimo dobio je nove okvire i treba ga analizirati iz novih uglova", kaže Peranović.

On kaže da pjesnikinja otvoreno govori o problemima života i proširuje carstvo pjesme, ne namećući rješenja, ali slikajući život u svim njegovim dimenzijama.

Autor knjige Anđelka Milićević dala je sebi za pravo da piše o istini o mnogo čemu, mnogima i o sebi, iz čega je i proizašao naslov zbirke.

"Knjiga je nastala kao proizvod svega doživljenog. Imala sam više od 200 pjesama u fasikli, ali ih nisam objavila, pisane su prije i to više nisam ja. Ovo su sve nove pjesme u njima sam ja i moja istina", kaže Milićevićeva.

Ovo je druga knjiga Milićevićeve, koja je izdata u tiražu od 300 primjeraka i sadrži 80 pjesama.

Njena prva knjiga "Glas moje duše" izdata je u avgustu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije