Književnost

Promovisana knjiga "Dječija ljubav i mašta"

Promovisana knjiga "Dječija ljubav i mašta"
Foto: Srna | Promovisana knjiga "Dječija ljubav i mašta"

DERVENTA - U Derventi je promovisana zbirka poezije "Dječija ljubav i mašta" Jasmine Radanović, u kojoj je objavljeno 60 pjesma.

Radanovićeva kaže da je zbirka nastala prije dvije godine i da je riječ o dječijoj poeziji.

"Zbirka je nastala u najgorem periodu, u vrijeme korone, a inspirisana je okruženjem u kojem se nalazim, mojom djecom, mojim đacima, djetinjstvom, gradom i svemu drugom što me okružuje", navela je Radanovićeva koja je nastavnica razredne nastave u OŠ "Nikola Tesla".

Radanovićeva kaže da je najveći akcenat stavila na porodicu koju treba čuvati i njegovati.

Zbirku poezije u prostorijama Centra za kulturu predstavlo je 25 učenika četvrtog razreda Osnovne škole "Nikola Tesla".

"Djeca su predstavila moju knjigu kako se njima dopala i kako su je doživjeli. Moji učenici i moja djeca su vodila program, jedni su svirali, drugi recitovali, a neki od njih i glumili", navela je Radanovićeva tokom promocije kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Dervente Milorad Simić.

Ona kaže da planira da sa roditeljima svojih đaka izda zbirku đačkih literarnih i likovnih radova i tako dostojanstveno isprati generaciju.

Knjiga "Dječija ljubav i mašta" druga zbirka dječije poezije ove pjesnikinje. Radanovićeva je ranije objavila i zbirku poezije "Djetinjstvo u sjenci topole", kao i autobiografske priče "Crtice iz života".

Sa prijateljem i saradnikom Franjom Milošem izdala je knjigu "Ponos brigada" o Omladinskoj radnoj brigadi "Ivo Lola Ribar" iz Dervente. Recenzenti zbirke poezije su Savko Pećić Pesa i Franjo Miloš, a izdavač Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije