Književnost

Promovisana knjiga "Mulat albino komarac" Steve Grabovca

Promovisana knjiga "Mulat albino komarac" Steve Grabovca
Foto: N.N. | Promovisana knjiga "Mulat albino komarac" Steve Grabovca

BANJALUKA - Promocija romana "Mulat albino komarac" Steve Grabovca, u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", održana je u utorak uveče u Vijećnici kulturnog centra Banski dvor.

Stevo Grabovac rođen je 1978. godine u Slavonskom Brodu. Odrastao je i završio srednju školu u Bosanskom Brodu. Studirao je na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci, gdje i danas živi i radi. Objavio je knjigu pjesama "Stanica nepostojećih vozova" 2007. godine, a priče su mu objavljivane po raznim zajedničkim zbirkama. "Mulat albino komarac" njegov je prvi roman i, kako sam kaže, svojevrsno svjedočenje o izgubljenoj generaciji odrasloj ratnih devedesetih godina u BiH.

"To je jedna od mnogih pripovijesti o prošlosti koju bismo najradije zaboravili. Radi se o izuzetno čitljivom, ali i tužnom štivu, pisanom iskrenim i jednostavnim jezikom, bez zadrške i bez ikakve naznake politiziranja. Stevo Grabovac napisao je roman koji će se čitati i dugo pamtiti", zapisao je recenzent knjige Bekim Sejranović.

Knjiga je objavljena u izdanju "Imprimatura", a na promociji je pored autora u ime izdavača govorio Boris Maksimović, dok je program vodila Vanja Šušnjar-Čanković.

"Toliko mi se toga svidjelo u knjizi da sam znao da ću je objaviti prije nego što sam završio čitanje. Dok sam čitao, bojao sam se samo da će je kraj pokvariti, ali to se nije desilo, naprotiv. Kraj romana budi nadu i ovo nije roman koji će vas ubiti u pojam kada završite čitanje, iako ima mnogo crnila. On zapravo govori o potrebi čovjeka da prevaziđe traumatična iskustva i stvori sebi kakvu-takvu budućnost", kazao je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije