Književnost

Promovisana knjiga "Sokakom do uspomena"

Promovisana knjiga "Sokakom do uspomena"
Foto: Srna | Promovisana knjiga "Sokakom do uspomena"

U Muzeju Semberije u Bijeljini večeras je promovisana knjiga "Sokakom do uspomena", autora Koviljke Gavrilović, koju čine kratke priče o ženi sarajevsko-romanijskog područja, kao žrtvi predrasuda.

Gavrilovićeva je navela da je pisala o predrasudama o ženama još od vremena njene bake, majke, pa sve do danas, protiv kojih se bori.

Ona je istakla da je dirnuta večerašnjom posjetom publike te da je oduševljena reagovanjima kako publike, tako i kritike.

Gavrilovićeva je podsjetila da je ovo njena prva knjiga i da je za nju dobila nagradu "Pegaz" Književne omladine Srbije.

"Nagrada mi je uručena 9. decembra prošle godine u Ruskom domu, na slavu mojih roditelja, a bili su prisutni Matija Bećković i drugi doajeni jugoslovenske književnosti", rekla je Gavrilovićeva novinarima.

Ona je navela da ima i novi materijal, ali da još ne zna da li će raditi prošireno izdanje knjige "Sokakom uspomena" ili neku novu.

Učesnici programa bili su i glavni urednik izdavača Verica Sekiraski, redovni profesor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Drago Vuković i pisac Željko Pajić.

Koviljka Gavrilović je rođena Sarajka koja sa porodicom živi na Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije