Književnost

Promovisana knjiga "Vrt" pjesnika Dragana Markovića

Promovisana knjiga "Vrt" pjesnika Dragana Markovića
Foto: Srna | Promovisana knjiga "Vrt" pjesnika Dragana Markovića
Srna

U okviru akcije "Selu u pohode" ugljevički Centar za kulturu večeras je na ljetnoj sceni u zaseoku Vučijak u Bogutovom Selu promovisao knjigu "Vrt" pjesnika iz Srbije Dragana Markovića.

Marković je rekao da je "Vrt" knjiga njegovih izabranih pjesama koja obuhvata poeziju iz prethodnih 15 djela objavljenih tokom 15 godina.

Autor je na promociji pročitao pjesmu koju je posvetio čuvenom hirurgu Miodragu Laziću iz Niša, heroju koji je pomagao srpskom narodu u odbrambeno-otadžbinskom ratu u Republici Srpskoj, a preminuo je od posljedica virusa korona.

Domaćin večerašnje književne večeri bio je Marko Tomić, koji je najavio da će slične sadržaje iz kulture organizovati i ubuduće.

Pjesnik iz Tobuta kod Lopara Slobodan Jović govorio je o poetskom stvaralaštvu Markovića i o nagradama koje je ovaj pjesnik dobio u proteklom periodu, a u zabavnom dijelu programa nastupao je vokalni solista Savo Mirković iz Ugljevika.

Direktor ugljevičkog Centra za kulturu Predrag Vujević izrazio je zadovoljstvo što je prvi put uspješno organizovana manifestacija "Selu u pohode", u prirodi i u atmosferi art kafea.

"Do sada smo na sličan način publici približili pozorišne predstave, a sada i književno veče", rekao je Vujević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije