Književnost

Promovisana knjiga "Vukosavci majevički", autora Radivoja Tojića

Promovisana knjiga "Vukosavci majevički", autora Radivoja Tojića
Foto: Srna | Promovisana knjiga "Vukosavci majevički", autora Radivoja Tojića

U bijeljinskoj Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" večeras je promovisana knjiga "Vukosavci majevički", autora Radivoja Tojića.

Tojić je rekao da su "Vukosavci majevički" njegova deveta knjiga, koja predstavlja monografiju ovog majevičkog sela.

On je istakao da su "Vukosavci majevički" posebno karakteristični jer je u Vukosavcima bio smješten 1. majevički partizanski odred, a kuća u kojoj je bio smješten štab nalazi se i na naslovnoj strani knjige.

Tojić je naveo da su iz Vukosavaca "nikla" brojna poznata imena poput Cvijetina Mijatovića, Mitra Novakovića, nekadašnjeg rektora Univerziteta Istočno Sarajevo, kao i niz naučnika, uspješnih sportista...

Direktor Biblioteke Željana Arsenović rekla je da je ova ustanova kulture i izdavač ove majevičke monografije, kao i organizator promocije.

"Mi smo izdavač ove i još dvije Tojićeve knjige, koje su monografije i rodoslovi porodica koje su živjele i žive u tim majevičkim selima. Zadovoljstvo nam je da postoji osoba koja se tome posvetila, jer je malo ljudi koji se bave ispitivanjem rodoslova po selima", navela je Arsenovićeva.

Promocija je održana uz propisane higijensko-epidemiološke mjere i poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Knjigu je moguće nabaviti posredstvom Facebook profila "Moja Majevica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije