Književnost

Promovisana knjiga aforizama Dragana Topića

Promovisana knjiga aforizama Dragana Topića
Foto: Srna | Promovisana knjiga aforizama Dragana Topića

PRIJEDOR - U Galeriji "Sreten Stojanović" u Prijedoru večeras je promovisana knjiga "Aforizmi i tako dalje" autora Dragana Topića.

Topić je izjavio novinarima da je ovo treće izdanje njegove pisane riječi, te da su ga osim poezije, okupirali i aforizmi.

On je dodao da su teme njegovih aforizama politika i navodno međunarodno pravo, kao i posljedice rata i ratnih iskušenja, bogatstvo i tajkuni.

"S obzirom na to da živimo u podneblju i u vremenu koje je vrlo podložno ironiji i borbi za istinom do koje teško dolazimo, kroz aforizme može puno toga da se kaže", rekao je Topić, te najavio i novu zbirku poezije koja će biti promovisana u maju.

Recenzent knjige Zoran Baroš izjavio je da se Topić već godinama dokazuje u mnogim oblastima kulture, te da je bio veoma uspješan direktor pozorišta, a bavio se kostimografijom, scenografijom i glumio u predstavama.

"On je po vokaciji slikar sa mnogo značajnih izložbi. U posljednje vrijeme pojavljuje se kao autor knjiga pjesama, a sada i knjige aforizama. Na taj način pokazuje da je jedna tanana duša koja, šta god da dotakne, pretvori u umjetnost", rekao je Baroš.

Organizator promocije bilo je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" Prijedor, čiji je predsjednik Branislav Kecman izjavio da im je bila velika čast da organizuju promociju i da je Topić to zaslužio kao pisac, pjesnik i umjetnik ovog grada.

"Smatram da smo se Topiću kao piscu, pjesniku i umjetniku odužili tako što smo večeras širokoj publici predstavili njegov opus umjetničkog stvaranja", rekao je Kecman.

Njegove aforizme publici je predstavio glumac Željko Kasap, a prisutni na promociji mogli su da pogledaju i izložene Topićeve likovne radove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije