Književnost

Promovisana knjiga poezije "Noćni razgovori"

Promovisana knjiga poezije "Noćni razgovori"
Foto: Srna | Promovisana knjiga poezije "Noćni razgovori"

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo promovisana je knjiga "Noćni razgovori", autora Danijele Mrde, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava Republike Srpske.

"Prva zbirka pjesama Danijele Mrde `Noćni razgovori` predstavlja svježinu, bar kada je u pitanju žensko pero na poetskom nebu Republike Srpske", rekla je večeras recenzent knjige Jadranka Regoje.

Ona je dodala da se na okupljanjima, poput večerašnje promocije, na neki vraća snaga poetskoj riječi, a književnost se vraća tamo gdje joj je mjesto - među publiku.

Danijela Mrda, za svoj prvenac, kaže da ta zbirka pjesama predstavlja klasičnu lirsku poeziju, koja je sačinjena iz tri ciklusa.

"Od rodoljubivog, zanosnog, otadžbinskog, emotivnog, porodičnog i svega onoga što sniva jedna ženska duša, kroz lična osjećanja i doživljaj svijeta oko sebe uspjela sam da prenesem na list papira", rekla je Mrda novinarima.

Prema njenim riječima, savremena srpska književnost posljednjih godina nije imala mnogo žena koje su pisale poeziju, pa je zahvalna što joj je pripala čast i privilegija da Zavod za udžbenike i nastavna sredstava Republike Srpske ocijeni njen rukopis kao dovoljno kvalitetan i da ga objavi.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske Rade Ristović izjavio je da s pravom može reći da se Zavod svrstava u jednu od najznačajnijih izdavačkih kuća.

"Osim udžbeničke produkcije Zavod je uspio da pronađe mogućnost da promoviše mlade autore i njihove prvence i nadam se da će ova knjiga imati veliki odjek u javnosti", naveo je Ristović.

Sala Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo večeras je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a promocija knjige "Noćni razgovori" planirana je i u Andrićgradu, Banjaluci i Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije