Književnost

Promovisana peta knjiga pisca iz Paraćina Stefana Simića

Promovisana peta knjiga pisca iz Paraćina Stefana Simića
Foto: Srna | Promovisana peta knjiga pisca iz Paraćina Stefana Simića

PRIJEDOR - Peta knjiga mladog pisca i sociologa iz Paraćina Stefana Simića "Povratak čoveku-živeti život" promovisana je večeras u prijedorskoj Galeriji "Sreten Stojanović".

 

Autor knjige i domaćin večeri istakao da je nova knjiga zbirka njegovih najboljih tekstova objavljenih u posljednje dvije godine.

"To je antologija jer ja objavljujem najbolje tekstove preko interneta i moja urednica je izabrala nekih stotinak najboljih koji uglavnom govore o ženama, ljubavi i pokušao sam da sa njima pokrijem čitav ovaj region", rekao je Simić.

Gost večeri bio je recenzent knjige Slaven Trebovac koji je novinarima rekao da se Simić izražava poetskom prozom o najaktuelnijim društvenim temama, nezadovoljstvu pojedinca, kolektivnoj svijesti.

"U njegovom pisanju su dominantne teme o položaju i ulozi žene, dakle socijalnoj, polnoj ulozi, muško-ženskim odnosima i kada bi sad iznalazili posebnost njegovog stvaralaštva koje ima krajnje jednostavan jezik i tako dopire do čitalačke publike, rekli bismo da je to poseban pogled na žensku prirodu - žena kao vrijednost i njena uloga u društvu", rekao je Trebovac.

Simić je prvu knjigu "Pustite nas" objavio 2012. godine. Već godinama objavljuje svoju poeziju i prozu na internetu, kao i impresije i zapise iz svakodnevnog života.

Pažnju javnosti u Srbiji, ali i u drugim zemljama bivše Jugoslavije, privukao je specifičnim stilom pisanja i interesantnim načinom izražavanja na svojim nastupima, za koje kaže da su interaktivne promocije i svojevrsni teatar iskrenosti.

Stefan Simić je imao nastupe u gotovo svim većim gradovima bivše Jugoslavije i književne večeri u Beogradu, Zagrebu, Splitu, Podgorici, Banjaluci, Sarajevu, Skoplju, Novom Sad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije