Književnost

Promovisana tri romana književnice Aleksandre Mihajlović

Promovisana tri romana književnice Aleksandre Mihajlović
Foto: Srna | Promovisana tri romana književnice Aleksandre Mihajlović

Tri romana književnice Aleksandre Mihajlović promovisana su u Vlasenici u punoj sali Narodne biblioteke.

Vlaseničanima su predstavljeni romani "Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje", "Kroz prstohvat cimeta" i "Minijature".

Mihajlovićeva je rekla novinarima da roman "Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje" psihološko-filozofski roman koji govori o vezanosti kćeri za oca koga nema, o vjerskoj podijeljenosti.

Drugi roman "Kroz prstohvat cimeta" dijelom je istorijski i govori o dinastiji Obrenović, o kraljici Nataliji Obrenović, u kojem se prepliće sadašnjost i prošlost.

Po motivima romana urađena je pozorišna predstava o kraljici Nataliji, u NJemačkoj, u Visbadenu i prva je o najljepšoj kraljici u inostranstvu.

Mihajlovićeva je u romanu "Minijature" spojila istoriju i fikciju. To je saga o juvelirskoj porodici i njenim vezama sa dvorovima, manastirima i samostanima, o porodičnim tajnama, moći jednog prstena, zločinima i snazi žena.

Mihajlovićeva je i u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Vlasenici promovisala knjigu "Sofijine mudrolije sa Markom Kraljevićem", u kojoj su osnovci interaktivno učestvovali u priči o najvećem srpskom junaku Marku Kraljeviću.

Predsjednik književnog kluba "Luča" Aćim Todorović rekao je novinarima poslije sinoćnje promocije romana da je u Vlasenici veče proteklo na poseban način i da je publika donijela dostojanstvo, kulturu i nivo pisane riječi koji gaje.

Mihajlovićeva živi u Pančevu, gdje kao profesor književnosti predaje u Gimnaziji "Uroš Predić". Redovno učestvuje sa svojim naučnim radovima na kongresima Saveza slavističkih društava, baveći se komparativno srpskom i svjetskom književnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije