Književnost

Promovisana zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković

Promovisana zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković
Foto: Srna | Promovisana zbirka dječijih pjesama desetogodišnje Ene Vuković

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Dječijoj biblioteci u Istočnom Novom Sarajevu danas je predstavljena zbirka dječijih pjesama "Budi srećan gdje god da si" desetogodišnje Ene Vuković iz Han Pijeska.

Vukovićeva je učenik petog razreda Osnovne škole "Milan Ilić - Čiča Šumadijski" u Han Pijesku, a njen talenat u pisanju uočila je učiteljica Biljana Mitrović.

"Mnogo volim da pišem pjesme, da posjećujem biblioteke i čitam knjige. Pisala sam o različitim temama interesantnim djeci. U knjizi su 72 pjesme, a pisala sam ih dvije godine", rekla je Vukovićeva.

Zbirka "Budi srećan gdje god da si", u izdanju Narodne biblioteke "Branko Čučak" na Han Pijesku, predstavljena je ove godine na Beogradskom sajmu knjiga.

Direktor Biblioteke Ozrenka Đurić Radulović rekla je da su u toj ustanovi tokom ljeta imali nesvakidašanju situaciju kada su dobili rukopis djeteta koje je završilo četvrti razred osnovne škole, sa kvalitetnim pjesmama, zbog čega su bili u dilemi šta da urade.

"Suviše je mlada, ali kada smo pročitali sve pjesme koje nam je donijela Enina učiteljica, vidjeli smo da to zaslužuje pažnju i razgovarali smo sa stručnjacima, učiteljima, našim kolegama bibliotekarima i odlučili da je štampamo", rekla je Radulovićeva.

Ona je dodala da su recenzije za zbirku dječijih pjesama "Budi srećan gdje god da si" napisali Boro Kapetanović i Vid Vukelić, a ilustracije i naslovnu stranu uradio je Tošo Borković.

Biljana Mitrović, učiteljica petog razreda Osnovne škole na Han Pijesku, u koji ide i Ena, rekla je da je prepoznala talenat kod nje za pisanje i da je aktivno pratila njen rad godinu dana.

"Njen talenat je svakog dana sve više dolazio do izražaja. Talentovana je na još mnogim poljima. Zbirka je predstavljena na Sajmu knjiga u Beogradu i bila je veoma uspješna promocija", dodala je Mitrovićeva.

Ena Vuković je na promociji recitovala i pjevala pjesme za koje je napravila koreografiju u čemu su joj pomogle drugarice iz razreda.

Osim Istočnog Novog Sarajeva, Vukovićeva je zbirku predstavila u Han Pijesku, a u narednom periodu moguće da će biti promocija i na Sokocu.

Promociju zbirke dječijih pjesama "Budi srećan gdje god da si" Ene Vuković organizovala je Matična biblioteka Istočno Sarajevo, a prisustvovali su učenici Osnovne škole "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije