Književnost

Promovisane knjige mrkonjićkog pjesnika Radmila V. Radovanovića

Promovisane knjige mrkonjićkog pjesnika Radmila V. Radovanovića
Foto: Srna | Promovisane knjige mrkonjićkog pjesnika Radmila V. Radovanovića

MRKONJIĆ GRAD - U Narodnoj biblioteci u Mrkonjić Gradu promovisano je šest zbirki pjesama autora Radmila V. Radovanovića, u kojima je pjesnik pisao o spoju grčkog mita sa Hercegovinom, Krajinom, sa njegovim životom.

Promovisane su knjige "Divinski Orfej", "Apolonova lira", "Nedorečeni Orfej", "Tezejev jav", "Orfejev žal" i "Zbogom Alkinoja".

Radovanović je rekao Srni da je do sada objavio 26 knjiga, a da su zbirke, koje su sinoć promovisane, nastavak njegovih prethodnih knjiga.

Direktor Narodne biblioteke Milana Stupar rekla je da im je ova godina u znaku zavičajnosti, te su zbog toga odlučili da promovišu Radovanovićevo književno stvaralaštvvo.

"Radovanović je svjetski poznat pjesnik, prevođen je na mnoge strane jezike, nagrađivan je i pjesme su mu objavljene u mnogim zbornicima, časopisima, antologijama", navela je Stuparova.

Radmilo V. Radovanović rođen je 28. avgusta 1957. godine u Divinu kod Bileće. Školovao se u Trebinju i Mostaru. Za svoj književni rad dobio je više značajnih nagrada i priznanja.

Član je Udruženja književnika Srpske i Udruženja književnika Srbije. Živi u Mrkonjić Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije