Književnost

Promovisani "Susreti na raskršću"

Promovisani "Susreti na raskršću"
Foto: N.N. | Promovisani "Susreti na raskršću"

BANJALUKA - Ispisana pitkim stilom i pisana po istinitim događajima, zbirka novela "Susreti na raskršću" književnika i publiciste Ratka Lukenića promovisana je u banjalučkom Domu penzionera.

Ratko Lukenić, korisnik ovog doma, pune četiri decenije uspješno se bavio novinarstvom, a kao književnik koji iza sebe ima četiri zbirke pjesama i dva romana i danas je aktivan. Pored upravo objavljene knjige novela "Susreti na raskršću", to potvrđuje i Lukenićev angažman u prnjavorskom Udruženju pisaca zavičaja, gdje je trenutni predsjednik Izdavačkog savjeta.

O njegovoj najnovijoj knjizi pričali su književnik Živko Vujić i Đuro Crnomarković, direktor Doma penzionera, dok je isječke iz novela i recenzija čitao profesor Branko Milojević.

Govoreći o književnom i publicističkom radu Lukenića, Vujić je rekao da je možda njegovo najvrednije djelo obimna monografija sela Crkvena "Tragovima postojanja".

Što se tiče knjige "Susreti na raskršću", dodao je Vujić, glavi motiv koji povezuje tri novele u istoj jeste ljubav.

"Za sve tri novele može se reći da su ljubavne, pisane u različito vrijeme i različitim povodima. Neke su morale biti napisane, neke su čisto književnog karaktera, ali u svim se može primijetiti novinarski, pitki jezik i stil", zaključio je Vujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije