Književnost

Put pankera opisan u knjizi

Put pankera opisan u knjizi
Foto: N.N. | Put pankera opisan u knjizi

Povodom obilježavanja 9. maja - Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, UG "Sloboda" i ove godine u znak sjećanja na ovaj važan istorijski datum organizuje događaj pod nazivom "Živjeti slobodno".

Osim centralnog muzičkog programa, koji će biti realizovan na Kastelu 8. maja, istoga dana u banjalučkom "Peckham pabu" u 17 časova biće održana promocija knjige "Izgužvane misli", Branka Golubovića Goluba. Riječ je o autobiografiji frontmena pank-rok benda "Goblini", koji je devedesetih godina prošlog vijeka uspio da napravi ozbiljnu karijeru, a i danas slovi za jedan od najpopularnijih regionalnih bendova. Bez dlake na jeziku Golubović piše o tome kako je mali pank bend iz provincije uspio da napravi ozbiljnu karijeru i da stekne poštovaoce na prostoru bivše Jugoslavije.

Promociji knjige prisustvovaće, osim autora, i Vladimir Kokotović, član benda "Goblini", Petar Janjatović novinar, rok kritičar i predstavnik izdavača "Dallas Records", Mile Kekin, frontmen benda "Hladno pivo", koji je već ranije dao zanimljivu ocjenu ove knjige, te moderator Nebojša Ristić.

"U rukama držite punokrvnu biografiju pravog pravcatog benda. Ona jeste jedna u nizu, ali i posebna, kao što je i Golub poseban lik", rekao je Mile Kekin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije