Književnost

Raspisan konkurs u znak sjećanja na Novicu Tadića

Raspisan konkurs u znak sjećanja na Novicu Tadića
Foto: Facebook/Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) | Raspisan konkurs u znak sjećanja na Novicu Tadića

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka danas je s ciljem podsticanja stvaralaštva mladih pjesnika na srpskom jeziku raspisao konkurs u znak sjećanja na pjesnika Novicu Tadića, čiji je opus obilježio srpsku poeziju na razmeđu 20. i 21. vijeka.

Pravo učešća na konkursu imaju svi pjesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive.

Rok za slanje rukopisa je 27. april 2021. godine, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka podsjećaju da u Tadićevom autorskom statusu prevladavaju sve poetičke i druge podjele na aktuelnoj književnoj sceni, kao i da je prvi konkurs bio raspisan 2018. godine.

Neobjavljene rukopise pjesničkih zbirki, obima do pet autorskih tabaka, autori treba da dostave isključivo poštom, u pet štampanih primjeraka, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11 000 Beograd /sa naznakom: Konkurs "Novica Tadić"/.

Radovi se potpisuju šifrom, na prvoj strani rukopisa, iznad naslova, a autor na konkurs može poslati samo jedan rukopis.

Uz rukopise u posebnom zatvorenom kovertu treba dostaviti rješenje šifre, sa sljedećim podacima: šifra, ime i prezime, adresa, broj telefona, elektronska adresa i godina rođenja.

Ranije objavljivani i nagrađivani radovi, izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pjesama i radovi potpisani imenom i prezimenom umjesto šifrom neće biti uzimani u obzir.

Petočlana komisija će pregledati sve prispele radove i izabrati najviše tri rukopisa, a rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do 17. jula, dana rođenja Novice Tadića.

Sve dodatne informacije o konkursu moguće je dobiti putem elektronske adrese [email protected] ili na telefon 011 2637 565. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije