Književnost

Roman bivše novinarke prodan u preko million primjeraka

Roman bivše novinarke prodan u preko million primjeraka
Foto: N.N. | Roman bivše novinarke prodan u preko million primjeraka

Emili Gunis nakon je još 2018. Godine zaludila svijet svojim romanom “Djevojka iz pisma”, no danas upravo taj roman broji million prodatih primjeraka širom svijeta.

Ova bivša novinarka uživa u mnogobrojnim lovorikama i publike i kritike za svoju brzu i dinamičnu radnju punu zapleta, a istovremeno očajnički tužnu priču temeljenu na šokantnoj istini.

S million prodanih primjeraka širom svijeta i prevodom na 17 jezika, roman "Djevojka iz pisma" smatra se jednim od najvećih i najugodnijih iznenađenja u modernom književnom svijetu.

Emili Gunis objavila je i drugi roman "The lost child" s kojim je potvrdila da je ime na koje će se u budućnosti morati ozbiljno računati. Njena majka slavna je engleska književnica Peni Vinćenzi koja je u svojoj bogatoj karijeri napisala 19 romana koji su se prodali u gotovo 10 miliona primjeraka.

RADNJA

Samanta Harper je novinarka koja očajnički želi napredovati u poslu. Kad slučajno naiđe na pismo iz prošlosti, njegov će je sadržaj šokirati i dirnuti. Pismo je napisala mlada majka koja preklinje da je neko spasi iz samostana Svete Margarete u koji je zatvorena zbog tada prezrene maloljetničke trudnoće. Svaki joj je dan važan, već sutra bi moglo biti prekasno. Samanta će biti uvučena u tragičnu priču u kojoj će još otkriti i niz neobjašnjivih smrti povezanih sa ženom, ali i shvatiti da je poslije poroda toj ženi oduzeto dijete i dano na usvajanje protivno majčinoj volji. Sveta Margareta uskoro se ruši pa Samanta ima samo nekoliko sati da razriješi misteriju staru više od šezdeset godina. Jer istina, koja joj je gotovo na dohvat ruke, mogla bi biti zauvijek izgubljena.

"Zanimljivo, prepuno neočekivanih preokreta i iznimno potresno. Potiče na razmišljanje. Ovaj ćete roman još dugo pamtiti.", napisala je Sofi Kinsela

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije