Književnost

Sahranjen Dobrica Erić

Sahranjen Dobrica Erić
Foto: N.N. | Sahranjen Dobrica Erić
Tanjug

DONJA CRNUĆA - Srpski književnik, pjesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je danas u svom zavičaju u mjestu Donja Crnuća kod Gornjeg Milanovca u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i mještana.

Od jednog od najznačajnijih srpskih pjesnika za djecu oprostili su se predstavnici Udruženja književnika Srbije, Prosvetno-kulturne zajednice, udruženja Adligat...

Dobrica Erić je bio član Udruženja književnika Srbije i član Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat".

Muzeju srpske književnosti u okviru ovog udruženja ostavio je veći broj svojih rukopisa i knjiga, a prije samo četiri mjeseca, preko svoje unuke Nevene Damljanović, ovom udruženju je na poklon poslao svoj sat, svoj omiljeni nož za pisma i svoje naočare, kao i jedan potpisani primerak svoje nove knjige u izdanju Srpske književne zadruge za Zbirku Dobrice Erića koje formira ovaj muzej.

U Muzeju srpske književnosti od ponedjeljka će biti otvorena posebna izložba posvećena velikom pjesniku.

Predsjednik Udruženja Viktor Lazić kaže za Tanjug da vitezovi poezije nikada ne umiru.

"Dobrica nam je bio veliki prijatelj. Naše prijateljstvo takođe ne može imati kraj. U Našoj knjizi utisaka on je napisao, prilikom jedne od svojih poseta: "Danas sam doživeo nešto toliko lepo i neobično, da mi izgleda skoro nestvarno. Sutra kad se probudim, plašim se da ne pomislim da sam sve ovo sanjao'', kao i da je naša institucija ''nešto najlepše što sam poslednjih godina video u ovom gradu i ovoj večno nagrđenoj srpskoj kulturi''." kazao je Lazić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije