Književnost

Sajam knjiga od 11. do 19. septembra u Beogradu

Sajam knjiga od 11. do 19. septembra u Beogradu
Foto: Arhiva / Ilustracija | Sajam knjiga od 11. do 19. septembra u Beogradu
Tanjug

Sajam knjiga, najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće održan od 11. do 19. septembra na Beogradskom sajmu pod sloganom "Povratak napisanih", rekao je danas Tanjugu gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Kako je Karl precizirao, održana je sjednica Odbora Sajma knjiga, zatim i sastanak s predstavnicima izdavača.

"Odlučili smo se za mesec dana raniji termin u septembru da bi manifestacija prošla što komfornije za izlagače, učesnike i posetioce. Verujem da će konstruktivnim pristupom, zajedničkim radom i zalaganjem svih, Sajam knjiga biti uspešan i da će utabati put i za ostale tradicionalne manifestacije Beogradskog sajma", napomenuo je Karl.

On je naglasio da će ovogodišnji Sajam knjiga biti održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mjera.

"Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra. Zemlja počasni gost je Rumunija", rekao je Karl.

Kada se radi o drugim kulturnim manifestacijama, Karl ističe da je grad Beograd ovog proljeća organizovao Festival kratkog metra i Fest, a da za koji dan počinje Oktobarski salon, koji je prošle godine bio onemogućen zbog pandemije virusa korona.

"Novi Belef će trajati dva meseca, od kraja juna do kraja avgusta. U septembru nas očekuje duplo izdanje Bitefa i Sajam knjiga. Pripremamo i Džez festival i BEMUS. Uspeli smo što mnogi gradovi u svetu nisu, da sačuvamo kontinuitet svih manifestacija kulture", rekao je Karl i još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu, kako sljedeće godine ne bi imali bilo kakve dileme i prepreke za održavanje ove i drugih smotri.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije