Književnost

Sajam knjiga u Solunu: Na štandu NUB RS najreprezentativnija izdanja iz Srpske

Sajam knjiga u Solunu: Na štandu NUB RS najreprezentativnija izdanja iz Srpske
Foto: Ustupljena fotografija | Sajam u Solunu: Na štandu NUB RS najreprezentativnija izdanja iz Srpske

​Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske i ove godine učestvuje na 20. Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu koji se održava u periodu do 16. do 19. maja.

Na štandu NUB Republike Srpske predstavljena su najreprezentativnija izdanja iz Republike Srpske u proteklih nekoliko godina, uz različite promotivne aktivnosti u okviru službenog programa sajamskih promocija. Posebna pažnja posvećena je vrijednim izdanjima kulturnih institucija Republike Srpske, kao i prevedenim publikacijama.

Za potrebe učešća na Sajmu knjiga u Solunu NUB Republike Srpske je štampala Stripovijetke Petra Kočića na grčkom jeziku i kako bi se djelo Petra Kočića predstavilo na inovativan i zanimljiv način.

Takođe, objavljena je i dvojezična publikacija (srpski/grčki) "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru" sa dodatkom za učenje azbuke, a za potrebe radionice koja će biti održana u zvaničnom programu Sajma.

U okviru predstavljanja pripremljen je sadržajan i raznolik program.

Otvoren je štand Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. U muzičkom programu učestvovali su Grci koji uče srpski jezik kroz program učenja srpskog jezika koji je pokrenulo Predstavništvo Republike Srpske. Ovaj program vodi i organizuje profesorica Marijana Milunović.

Upriličeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji između NUB Republike Srpske i Univerzitetske biblioteke Univerziteta Ioaninon. Memorandum su potpisale direktorice LJilja Petrović Zečić i Arieta Papaioaniou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije