Književnost

Šćepan Aleksić dobio Zlatnu značku

Šćepan Aleksić dobio Zlatnu značku
Foto: N.N. | Šćepan Aleksić dobio Zlatnu značku

BILEĆA- Pripovjedač i novinar Šćepan Aleksić, koji je i član Udruženja književnika Srpske, dobio je priznanje Zlatna značka Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije koja se dodjeljuje istaknutim ličnostima koji su dugo godina radili na afirmaciji kulturnih vrijednosti.

Osim Aleksića koji živi i radi u Bileći, nagradu iz Republike Srpske dobio je i Ranko Pavlović.

“Ja sam i ranije dobijao nagrade za svoj rad i ne mogu reći da svaka od njih ne prija, jer znači potvrdu onoga što radite, ali mi je posebno drago što je ovo nagrada koja dolazi iz Srbije, a mi Hercegovci smo zagledani u Beograd i u Srbiju, pa zašto bi ja bio drugačiji”, kazao je Aleksić.

Za ovo priznanje ga je predložio takođe Bilećanin Dušan Salatić, poznati kulturni radnik iz Srbije, znajući Aleksićeve afinitete i kulturni rad, odnosno, cjelokupni književni opus i javni rad.

Zlatna značka Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije dodjeljuje se od 1976. godine za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih djelatnosti - za nesebičan, predan i dugotrajan rad. 

Zlatnu značku dodjeljuju Kulturno-prosvjetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije