Književnost

Šerbedžija otvorio Facebook profil na kojem recituje poeziju

Šerbedžija otvorio Facebook profil na kojem recituje poeziju
Foto: N.N. | Šerbedžija otvorio facebook profil na kojem recituje poeziju

Rade Šerbedžija krajem marta otvorio je svoju službenu Facebook stranicu, a za samo dvije sedmice skupio je 60 hiljada obožavatelja.

Legendarni glumac priznao je da su ga nagovorili da, u vrijeme karantene, otvori Fejs i druži se s obožavateljima. Priznao je da jako malo zna o tehnologiji, ali je odlučio poslušati suprugu i ukazati se na Facebooku.

Šerbedžija na Facebooku radi ono što njegovi obožavatelji najviše vole – recituje poeziju, i to svaku veče. Na njegovom repertoaru su domaći i strani pjesnici, a dalo se primijetiti i da ispunjava želje obožavatelja.

"Ej ljudi u šta sam se ja upustio ? Nemam pojma o kompjuterima i jedva sam naučio otvarati poštu i ponekad poslati neko pismo.. A sad me Lenka nagovorila da otvorim svoj Facebook i da u ovim teškim vremenima govorim ljudima poeziju i pričam priče…I pristao sam naravno… Baš sam nekako posebno uzbđen i drago mi je da ste se toliki javili da vam se to sviđa… Pa, onda cemo nastaviti….. Govoriću vam Ujevica i Šekspira i Dedića i ponekad neku od mojih pjesmica…Zajedno je lakše zar ne", napisao je Šerbedžija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije