Književnost

Slobodan Vladušić 2. decembra u Banjaluci

Slobodan Vladušić 2. decembra u Banjaluci
Foto: Ustupljene fotografije | Slobodan Vladušić 2. decembra u Banjaluci

BANJALUKA - Književno veče "Razgovor s piscem" biće održano u četvrtak, 2. decembra, sa početkom u 18 časova, u sali za promocije Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, a pisac gost biće nagrađivani književnik Slobodan Vladušić.

Osim autora, govoriće i Jelenka Pandurević, a moderator programa biće Aleksandra Glišić. Slobodan Vladušić je srpski književnik, romanopisac i esejista. Rođen je u Subotici 1973. Srpsku književnost završio je 1998. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Kao jedan od urednika časopisa "Reč" radi od 1999. Objavljivao je u "Ninu" i "Večernjim novostima", a za "Politiku" piše kritike proze.

Radio je kao docent na Odsjeku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Dobitnik je "Vitalove" nagrada, kao i priznanja sa imenima Isidore Sekulić, Borislava Pekića, Milana Bogdanovića i Meše Selimovića. Za knjigu "Omama", o kojoj će biti riječ u Banjaluci, dobio je nagradu "Beskrajni plavi krug".

"Nije lako napisati bolju knjigu od ove", zapisao je Vladimir Kecmanović povodom romana "Omama" objavljenog ove godine u izdanju "Lagune" sa podnaslovom "Berlinska tajna Miloša Crnjanskog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije