Književnost

Srpska književnost u digitalnom formatu na sajmu u Frankfurtu

Srpska književnost u digitalnom formatu na sajmu u Frankfurtu
Foto: Facebook | Srpska književnost u digitalnom formatu na sajmu u Frankfurtu

BEOGRAD - Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, od danas do nedjelje, 18. oktobra, srpska književnost biće predstavljena u digitalnom formatu, zbog virusa korona.

Virtuelna publika moći će da se upozna o nekim od najznačajnijih srpskih pisaca, kao i dijelu najnovije izdavačke produkcije iz Srbije, najavljeno je danas iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Na digitalnoj platformi Sajma knjiga u Frankfurtu postavljene su takozvane oglasne table, na kojima su izložene promotivne fotografije knjiga sa kratkim bilješkama o njima.

Izložene su i video-prezentacije djela i autora, kao i razgovori sa savremenim piscima, navedeno je u saopštenju.

Tu su i informacije o knjigama nagrađenim Andrićevom i Ninovom nagradom u posljednjih deset godina, kao i poseban segment posvećen Dragoslavu Mihailoviću, koji ove godine puni 90 godina i čije su pripovijetke u prevodu na njemački jezik, prošle godine privukle posebnu pažnju.

U virtuelnom predstavljanju stranim posjetiocima i izdavačima ukazano je na klasike srpske književnosti, na neke od najznačajnijih autora u drugoj polovini 20. vijeka i posebno na savremene pisce.

Uz prezentaciju knjiga postavljen je i digitalni katalog, a za strane izdavače, urednike i prevodioce, kao i druge posjetioce Sajma, obezbijeđena je internet i telefonska komunikacija sa Univerzitetskom bibliotekom u Beogradu.

Digitalno predstavljanje organizovala je Univerzitetska biblioteka u Beogradu, koja je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Srbije podržana kao nosilac projekta predstavljanja domaćih knjiga na inostranim sajmovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije