Književnost

Stojičić i Kaup-Hasler o saradnji institucija i umjetnika iz različitih oblasti kulture

Stojičić i Kaup-Hasler o saradnji institucija i umjetnika iz različitih oblasti kulture
Foto: N.N. | Stojičić i Kaup-Hasler o saradnji institucija i umjetnika iz različitih oblasti kulture
N.N.

BEČ - Ministarka prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Željka Stojičić, koja boravi u trodnevnoj radnoj posjeti Beču, razgovarala je danas sa članom Vlade Pokrajine Beč zaduženom za kulturu i nauku Veronikom Kaup-Hasler o unapređenju saradnje i projektima u oblastima obrazovanja i kulture koji su dostupni kroz fondove predpristupne pomoći u okviru procesa evropskih integracija, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, a zajednički je ocijenjeno da postoji osnova za proširenje saradnje između institucija i umjetnika iz različitih oblasti kulture, te da u segmentu umjetničkog stvaralaštva dinamika dosadašnje kulturne razmjene predstavlja dobru osnovu za dodatno jačanje veza i prijateljskih odnosa između Republike Srpske i pokrajine Beč.

Stojičićeva će sutra posjetiti Predstavništvo Republike Srpske u Beču, a predviđen je i sastanak sa predstavnicima srpskih udruženja i zajednica pokrajina u Austriji, te susret sa episkopom austrijsko-švajcarskim Andrejem, piše RTRS.

U nedjelju će prisustvovati u nedjelju u Beču izvođenju predstave "Gospođa ministarka" Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Predstava "Gospođa ministarka", autora Branislava Nušića i u režiji Milice Kralj, gostuje u bečkom "Akcent teatru".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije