Književnost

Sutra otvaranje 5. Međunarodnog salona stripa

Sutra otvaranje 5. Međunarodnog salona stripa
Foto: N.N. | Sutra otvaranje 5. Međunarodnog salona stripa

BANJALUKA - Već tradicionalno, drugi vikend u oktobru u Republici Srpskoj Kamena kuća banjalučke tvrđave Kastel domaćin je međunarodnog salona stripa, a ove godine održava se peti put.

Kao i prethodnih godina, Udruženje strip-autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija", organizator Međunarodnog salona, uspjelo je da okupi zanimljive goste kako iz okolnih zemalja, tako i iz svijeta.

Kamena kuća biće otvorena je sutra od 15 časova za sve posjetioce, pa sve do nedjelje do 19 časova.

"Svečano otvaranje festivala je sutra u 19 časova, a sve dane festivala biće upriličena berza stripa. U subotu u periodu od 11 do 15 časova biće upriličena besplatna škola stripa koju će da vodi Zdravko Knežević. Gosti ovogodišnjeg Međunarodnog salona stripa su: Željko Ivančić (Hrvat-ska), Iztok Sitar (Slovenija) Mirko Čolak (Srbija), kao i strip-crtači iz R-publike Srpske. Takođe, postavljeno je i sedam izložbi koje će naši posjetioci moći da vide: 1. Iztok Sitar - Slovenija,  2. Željko Ivančić - Hrvatska, 3. Jovan Bratić - Republika Srpska, 4. Li Kuenvu - Kina, 5. Milan Jovanović -Srbija, 6. Daniele Rodolphe & Rene Follet - Francuska i 7. Wilson Vieira - Brazil", saopšteno je iz "Devete dimenzije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije