Književnost

Tatjana Kecman u "Jazavcu": Deset uloga za deset tipova žena

Tatjana Kecman u "Jazavcu": Deset uloga za deset tipova žena
Foto: Privatna arhiva | Tatjana Kecman u "Jazavcu": Deset uloga za deset tipova žena

BANJALUKA - Glumica Tatjana Kecman, širokim masama poznata po ulozi u filmu "Dara iz Jasenovca", u Banjaluci će, tačnije u Gradskom pozorištu "Jazavac", 11. novembra, sa početkom u 20 časova, izvesti komediju "Deset naprema jedan".

U svom autorskom projektu, Tatjana Kecman glumi deset različitih tipova žena istovremeno otkrivajući njihove maske, igre i sitne laži.

"Glumica u predstavi na duhovit način 'savjetuje' muškarce kakve pripadnice ljepšeg pola treba da izbjegavaju, a koji je to 'idealan' tip žene, saznaćete ako pogledate ovu sjajnu komediju. Radnja komada podijeljena je u deset manjih cjelina, a svaka predstavlja ilustraciju jednog ženskog karaktera", saopšteno je iz Agencije "Venturo", koja organizuje ovaj događaj.

O predstavi se oglasila i sama glumica.

"U predstavi igram deset uloga u kojima publici predstavljam deset različitih tipova žena, a ono što je posebno zanimljivo jeste to da je svaka od tih uloga popraćena drugačijim dijalektom i adekvatnom muzikom, što samu predstavu podiže na jedan viši nivo. Sigurna sam da će publika uživati i da će se prvenstveno dobro nasmijati", rekla je Tatjana Kecman.

Predstava je na sceni više od deset godina i do sada je imala preko 1.000 izvođenja širom regiona, Evrope i Australije.

"Ono što još karakteriše ovu predstavu je interakcija sa publikom i to uvijek bude prilično zanimljivo. Primijetila sam da muškarci vole ozbiljne i jake, ali istovremeno i nježne žene. Posjetila sam veliki broj zemalja izvodeći ovu predstavu, čak sam bila i u Australiji", istakla je Kecmanova.

Tatjana Kecman diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Igrala je u brojnim predstavama, a na veliko platno je zakoračila sa samo sedam godina, kada je ostvarila ulogu u čuvenoj seriji "Osma ofanziva" Soje Jovanović. Od tada je glumila u filmovima i serijama kao što su: "Podzemlje", "Bila jednom jedna zemlja", "Ubice mog oca", "Žigosani u reketu", "Pevačica", "Toma".

Posebno zapaženu ulogu ostvarila je u filmu "Dara iz Jasenovca", gdje tumači lik Barte Pulherije, upravnice logora za djecu "Jastrebarsko".

Osim u Banjaluci, predstava će dan ranije biti izvedena i u Pozorištu Gradiška, takođe u organizaciji agencije "Venturo", a uz podršku grada Banjaluka.

Ulaznice za izvedbu u Banjaluci u prodaji su u Gradskom pozorištu "Jazavac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije