Književnost

U Srbiji najtraženiji Frederik Bakman "Mi protiv vas"

U Srbiji najtraženiji Frederik Bakman "Mi protiv vas"
Foto: Print Screen/Youtube/Laguna | U Srbiji najtraženiji Frederik Bakman "Mi protiv vas"

U Srbiji su najtraženije knjige na proteklim sajamskim danima, koje su u svojim knjižarama organizovale izdavačke kuće Laguna i Delfi, novi roman Šveđanina Fredrika Bakmana "Mi protiv vas", koji je ujedno i najtraženiji pisac, te novi roman Lusinde Rajli "Izgubljena sestra" i "Zanimljiva istorija Srba u 147 priča" Momčila Petrovića.

Fredrik Bakman je švedski kolumnista, bloger i pisac. On je autor više romana koji su bili bestseleri u Švedskoj.

Roman "Mi protiv vas" govori o rivalstvu između Medvedgrada i Vresišta, koje prerasta u nemilosrdnu bitku za novac i opstanak. Posla nema za žitelje oba mjesta, a i jedni i drugi polažu nade u svoje hokejaške klubove.

Laguna i Delfi knjižare četvrtu godinu zaredom organizovali su Sajamske dane u knjižarama, što je alternativa za Beogradski sajam knjiga, koji je i ove godine otkazan zbog virusa korona.

Tokom trajanja manifestacije u oktobru više od 200.000 čitalaca posjetilo je ove knjižare, kao i Lagunine klubove čitalaca u Srbiji i regionu, odnosno sajtove laguna.rs i delfi.rs, saopšteno je iz Lagune.

Više od 50 pisaca družilo se sa čitaocima i preporučivalo knjige.

Osim naslova Lagune, čitaoci su mogli da iskoriste popuste na knjige više od 100 drugih izdavača, a posebno su se obradovali akcijama "tri za 499 dinara" i "tri za 999 dinara".

Osim ove tri knjige, među 20 najtraženijih naslova su i "Dijete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj" autora Štefani Štal,"Stručnjak za ljubomoru i druge priče" Јu Nesbe, "Dajana: Njena ispovijest" Endrua Mortona, "Nisam kriva" Јelene Bačić Alimpić, "Čovjek po imenu Uve" Fredrika Bakmana, "Žena bližnjega tvoga" Tonija Parsonsa.

Tu su i djela "Apis i Aleksandar" Nenada Novaka Stefanović, "Lažna veza" K. Bromberga, "Kovid 19+" Marka Vidojkovića, "Semper idem" Đorđa Lebovića, "Una" Mome Kapora, "Zamalek" Dejana Tiago-Stankovića, "Medvedgrad" Fredrika Bakmana, "Apropo ničega" Vudija Alena, "Dijete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj - radna sveska" Štefani Štal, "Vin" Harlana Kobena, te "Djevojka sa plantaže čaja" Dženet Maklaud Troter.

Do kraja godine Laguna priprema nove hitove domaće i svjetske književnosti, kao i brojne akcije.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije