Književnost

U grčkom kutku u srednjoj školi promovisane tri knjige

U grčkom kutku u srednjoj školi promovisane tri knjige
Foto: Srna | U grčkom kutku u srednjoj školi promovisane tri knjige

ŠAMAC - U grčkom kutku "Hipatija" u Šamcu promovisane su tri knjige Slavojke Gligorić iz Doboja koja je 24 godine živjela u Grčkoj, a promocijom je željela da pokaže ljubav prema zavičaju.

Gligorićeva je navela da je prvu knjigu "Tebi s tišinom" posvetila suprugu koji je dao život za Srpsku, druga knjiga "Ne gasi se zavičaju" posvećena je njenom zavičaju, Ozrenu, a treća je "Tragom zvijezda Akropolja", budući da je značajan dio života provela u Grčkoj.

Član Međunarodne organizacije grčkih pjesnika iz Atine Vula Memu rekla je da je ovo udruženje podržalo rad književnice iz Republike Srpske, čija je želja je da prenese kulturu, jezik i sve što spaja naš narode ovdje.

"Došla sam ovdje sa željom da se spoje naši narodi, jezik, kultura", rekla je Memu.

Koordinator u grčkom kutku u Srednjoškolskom centru u Šamcu Koviljka Marković podsjetila je da je kutak otvoren u novembru 2022. godine, na inicijativu ambasadora grčke u BiH Dimitrisa Papandreua.

"Naš cilj je uvjek isti - povezivanje dva naša naroda, a drugi cilj je izučavanje grčkog jezika i on neće biti dostupan samo našim učenicima, nego cijeloj zajednici", istakla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije